RECEPT pro 4–6 osob
Co budeme potřebovat…
Suroviny na guláš:
- 2 lžíce sádla od Dolejších
- 2 středně velké cibule nakrájené na jemné kousky
- 150 g slaniny od Dolejších v celku nakrájené na malé kostičky
- 3 stroužky jemně nasekaného česneku
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 konzerva drcených/krájených rajčat
- 1 červená paprika/kapie
- 1 žlutá paprika
- 2–3 Davelské Spišské klobásy
- 4 středně velké brambory nakrájené na kostky
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 ks bobkového listu
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžíce provensálských bylinek
- 800–1000 ml vývaru
- 1 konzerva červených fazolí
- sůl a pepř
Suroviny na ozdobu a doladění:
- zakysaná smetana
- čerstvá petrželka
- chilli paprička dle chuti
A jak na to?
Na sádle opečeme do zlatova cibulku se slaninou, přidáme česnek, papriky, Davelskou Spišskou klobásu
a brambory. To vše ochutíme kořením a zalijeme vývarem a rajčaty. Základ na guláš necháme vařit
do změknutí brambor. Poté přidáme fazole a už nevaříme, jen prohřejeme.
Hotový guláš podáváme v hlubokém talíři, ozdobený zakysanou smetanou, čerstvou petrželkou a chilli papričkou. Jako příloha nám postačí čerstvé pečivo.
Přejeme Vám dobrou chuť!