RECEPT pro 4 osoby – 2 pizzy
Co budete potřebovat:
- 2 kupovaná těsta na pizzu nebo si připravíme své vlastní
Suroviny na sugo (pizza omáčku)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule nakrájená na jemné kousky
- 3 stroužky česneku jemně nasekaného
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 konzerva drcených rajčat
- 1-2 lžíce oblíbeného italského koření (Provensálské, bazalka, oregano atd…)
- 2 lžíce koření sušená rajčata (není nutné)
- sůl a pepř
Čím pizzu ozdobíme…
- 150 g Davelského salámu Toreador
- 10 ks cherry rajčátek
- 1 červená cibule nakrájená na kolečka
- hrst černých oliv
- 2 mozzarelly
- čerstvá bazalka
- bazalkové pesto
- koření na pizzu
A jak na to?
Nejprve si připravíme sugo, omáčku na pizzu.
Na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět a přidáme česnek, rajský protlak a krátce provaříme. Přidáme drcená rajčata, koření a asi 10 minut redukujeme.
Mezitím, než nám dojde sugo, si připravíme těsto na pizzu.
Těsto rozprostřeme na kulatý plech vyložený pečícím papírem, potřeme připravenou omáčkou (sugem) a ozdobíme. Nejprve poklademe kolečka Davelského salámu Toreador, které dozdobíme cherry rajčátky, cibulí, černými olivami, mozzarellou, pestem a oblíbeným italským kořením na pizzu.
Po upečení dozdobíme hotovou pizzu čerstvou bazalkou a můžeme servírovat.
Přejeme Vám dobrou chuť!