RECEPT pro 2 osob
Co budeme potřebovat…
Suroviny na fazolovou přílohu:
- 3 lžíce sádla od Dolejších
- 1 velká červená cibule nakrájená na klínky
- červená paprika nakrájená na proužky
- 2 stroužky jemně nasekaného česneku
- ½ chilli papričky jemně nakrájené
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- ½ lžičky římského kmínu
- 2 lžičky koření Chilli con carne
- 2 kostičky hořké čokolády
- 100 g konzervovaných rajčat
- 100 g konzervované kukuřice
- 1 konzerva červených fazolí (400 g)
- sůl a pepř
Příprava vinné klobásy:
- lžíce hladké mouky
- lžička uzené papriky
- 270 g Davelské Vinné klobásy
Suroviny na ozdobu a doladění:
- 2 vejce
- 3 jarní cibulky
- 6 plátků slaniny od Dolejších
- čerstvá pažitka a pepř
A jak na to?
Na sádle nejprve opečeme cibuli, papriku, česnek, přidáme římský kmín, koření Chilli con carne, sůl, chilli papričky, rajský protlak a krátce provaříme. Poté přidáme konzervovaná rajčata, čokoládu a také krátce provaříme. Nakonec do omáčky vsypeme kukuřici, fazole a necháme prohřát tak, abychom fazole neporušili.
Mezitím si připravíme vinnou klobásu. Tu svineme, propíchneme špejlí a obalíme moukou, kterou jsme promíchali s uzenou paprikou. Vinnou klobásu opečeme na sádle z obou stran dozlatova.
K vinné klobáse přidáme jarní cibulku, kterou z obou stran opečeme a nakonec připravíme volská oka. Hotový pokrm servírujeme společně s fazolemi, posypané čerstvou pažitkou a čerstvým pepřem.
Přejeme Vám dobrou chuť!