Co budeme potřebovat…
Suroviny:
- 700 g Davelského Gothajského salámu nakrájeného na kousky
- 2 ks kapie nakrájené na proužky
- 300 g cibule nakrájené na kolečka
- 2 ks feferonky nakrájené na proužky
Suroviny na nálev a jeho dochucení:
- 750 ml octa
- 200 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 8 kuliček nového koření
- 1 lžička kuliček pepře
- 1 lžička hořčičného semínka
- 2 ks bobkového listu
A jak na to?
1. Svaříme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a ostatní koření. Nálev vaříme asi 10 minut a poté necháme vychladnout.
2. Do čisté sklenice postupně vrstvíme Davelský Gothajský salám, cibuli, kapii a chilli papričky.
3. Naplněnou sklenici zalijeme připraveným nálevem i s kořením a necháme v lednici alespoň týden odležet.
PROČ NAKLÁDAT PRÁVĚ DAVELSKÝ GOTHAJSKÝ SALÁM?
Je ideální na nakládání díky své jemné, ale pevné konzistenci, tradiční receptuře a našemu osvědčenému postupu výroby.
Přejeme Vám dobrou chuť!