RECEPT pro 4–6 osob
Co budeme potřebovat…
- 300 g Davelského Polského salámu hrubě strouhaného nebo jemně krájeného
- 50 g Anglické slaniny od Dolejších
- 2 cibule nakrájené na malé kostičky
- 2 kapie nakrájené na malé kostičky
- 4 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce uzené papriky (koření)
- 1 lžíce cukru
- 1 chilli paprička – dle chuti
- 5 stroužků utřeného česneku
- 2 lžíce sádla od Dolejších
- sůl a pepř
K servírování a dozdobení…
- chléb
- 150 g strouhaného sýra
- chilli paprička
- petrželka
A jak na to?
Na sádle usmažíme cibulku dozlatova. Postupně přidáváme česnek, slaninu, salám, kapie a další koření. Vše smažíme do změknutí. Poté přidáme protlak a ostatní suroviny a ještě krátce povaříme.
Hotovou směs navršíme na opečený chléb (topinku) a ještě horké posypeme sýrem a ozdobíme petrželkou a chilli papričkou.
Přejeme Vám dobrou chuť!