Davelské buřty na černém pivu

RECEPT pro 2 osoby

Suroviny:

  • 6 ks Davelských špekáčků
  • 2 lžíce Davelského škvařeného sádla
  • 4 červené cibule
  • 2 kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 6 nakládaných beraních rohů
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 350 g kečupu
  • 300 ml černého piva
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce BBQ omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce sweet chilli omáčky
  • sůl, pepř

A jak na to?

Na sádle krátce osmažíme nakrájenou cibuli na klínky, poté přidáme utřený česnek, nakrájené kapie a žlutou papriku. Vše zalijeme pivem, kečupem a přidáme ostatní zbývající ingredience vyjma špekáčků a beraních rohů, které přidáme po krátkém provaření omáčky až nakonec.

Poté vše přesuneme do pekáčku, který umístíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a asi 30 minut pečeme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.