RECEPT na 18 raviol (3 osoby)
Co budeme potřebovat…
Suroviny na těsto:
- 230 g riccoty
- 150 g hladké mouky + mouku na podsypání
- 1 vejce
- 20 g parmazánu
- sůl
Suroviny na náplň:
- 1 šalotka
- 200 g Davelského uzeného masa
- lžíce sádla
Suroviny na doladění:
- 500 g listového špenátu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 šalotky
- 200 ml smetany
- 100 g slaniny na ozdobení
A jak na to?
Z riccoty, mouky, vejce, strouhaného parmazánu a soli vypracujeme hladké kompaktní těsto, které zabalíme do fólie a necháme chvilku odležet.
Uzené maso a šalotku nakrájíme nadrobno a krátce opečeme na sádle a necháme zchladnout. Připravené těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme 18 ks raviol. Do každého středu dáme lžíci připravené náplně a okraje pevně přitiskneme. Ravioly vaříme 5 až 7 minut v páře.
Šalotku jemně nakrájíme a opečeme na másle. Na šalotku přidáme utřený česnek, špenát a vše zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a podusíme do zhoustnutí.
Vařené ravioly podáváme se špenátem ozdobené pečenou slaninou.
Přejeme Vám dobrou chuť!