Taštičky plněné Davelským uzeným

RECEPT na 18 raviol (3 osoby)

Co budeme potřebovat…

Suroviny na těsto:

  • 230 g riccoty
  • 150 g hladké mouky + mouku na podsypání
  • 1 vejce
  • 20 g parmazánu
  • sůl

Suroviny na náplň:

  • 1 šalotka
  • 200 g Davelského uzeného masa
  • lžíce sádla

Suroviny na doladění:

  • 500 g listového špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 šalotky
  • 200 ml smetany
  • 100 g slaniny na ozdobení

A jak na to?

Z riccoty, mouky, vejce, strouhaného parmazánu a soli vypracujeme hladké kompaktní těsto, které zabalíme do fólie a necháme chvilku odležet.

Uzené maso a šalotku nakrájíme nadrobno a krátce opečeme na sádle a necháme zchladnout. Připravené těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme 18 ks raviol. Do každého středu dáme lžíci připravené náplně a okraje pevně přitiskneme. Ravioly vaříme 5 až 7 minut v páře.

Šalotku jemně nakrájíme a opečeme na másle. Na šalotku přidáme utřený česnek, špenát a vše zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a podusíme do zhoustnutí.

Vařené ravioly podáváme se špenátem ozdobené pečenou slaninou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.